Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Bezorgmaaltijd

Ben je op zoek naar een leverancier die wekelijks of tweewekelijks bezorgmaaltijden komt bezorgen? Op deze pagina lees je meer over maaltijden thuis laten bezorgen. We kijken hierbij met name naar oplossingen voor senioren en hulpbehoevenden die zelf niet meer de boodschappen kunnen doen en niet meer kunnen koken. Zo’n bezorgmaaltijd houd mensen zelfstandig.

  • Een bezorgmaaltijd is een verse en gezonde maaltijd die wordt thuisbezorgd
  • Vaak worden er meerdere (bijvoorbeeld 5) maaltijden per week geleverd door een maaltijdservice
  • Je kunt deze maaltijden zelf uitzoeken en bestellen via een bestelsite, menulijst of telefonisch
  • De bezorgmaaltijden kunnen vriesvers of koelvers worden bezorgd
  • Opwarmen gaat binnen een paar minuten in de magnetron, de oven kan ook
  • Deze thuismaaltijden zijn er al vanaf €4,50, vaak moet je dan wel meerdere maaltijden afnemen

Aanbieders van thuismaaltijden vergelijken

Deze thuismaaltijden zijn ontzettend populair. Met name ouderen die zelf niet kunnen of willen koken maken er veelvuldig gebruik van. In de tabel hieronder vind je een vergelijking van de verschillende thuismaaltijd-leveranciers die er in Nederland zijn. Per aanbieder vind je het type aanbod (koelvers of vriesvers) en het aantal gerechten. Je kunt doorklikken voor meer informatie.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Extra boodschappen meebestellen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Welke bezorgmaaltijden zijn geschikt voor mijn situatie?

Wanneer je op zoek bent naar een aanbieder die wekelijks of tweewekelijks maaltijden komt bezorgen dan zijn er verschillende mogelijkheden. De belangrijkste maaltijdvormen zijn vriesvers, koelverse en warm (tafeltje dekje).

Vriesvers
Dit zijn verse maaltijden die diep gevroren worden bezorgd. Je moet deze dus ook in de vriezer bewaren. Enige vriesruimte is dus wel een must. Het voordeel is een lange houdbaarheid en een lage instapprijs. Nadeel is dat het minder vers is dan dag/koelvers en tafeltje dekje. Daarnaast is er ook minder variatie in de menu’s.

Koelvers
Vers gekookt en direct teruggekoeld en luchtdicht verpakt. Maximaal 5 dagen houdbaar, maar wel maximaal vers. Eenvoudig te bewaren in de koelkast. Invriezen is mogelijk maar dit gaat ten koste van smaak en beleving. Het grote voordeel is dat er vaak een wekelijks wisselend menu is. De prijs per menu ligt wel iets hoger.

Tafeltje dekje (warm)
Het is ook mogelijk om bezorgmaaltijden warm te laten leveren. Het voordeel hiervan is dat je niks meer hoeft te doen. Je kunt zo aanschuiven. Het nadeel is dat je afhankelijk bent van wanneer de bezorger er is. Je kunt dus zelf niet helemaal inplannen hoe laat je gaat eten. Daarnaast is de prijs een stuk hoger. De genoemde landelijke aanbieders van thuismaaltijden bieden deze warme maaltijden aan huis heel beperkt aan. Vaak wordt dit verzorgd door een lokale welzijnsorganisatie of vrijwilligers.