Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijdservice Eefde

Lukt het (even) niet om zelf boodschappen te doen en te koken? Een maaltijdservice in Eefde is ideaal om een groenterijke en makkelijke maaltijd aan huis bezorgd te krijgen. Er zijn tal van leveranciers die heel verschillend zijn als het gaat om aanbod en smaak. Op ons kennisplatform tonen wij extra informatie over veel soorten maaltijden die er zijn, de professionele landelijke bezorgers, en de contact- en adresgegevens van lokale keukens, zorginstellingen en/of stichtingen die mogelijk opties hebben voor een gezonde en gevarieerde maaltijd aan huis. Daarnaast treft u aandachtspunten voor een gezonde maaltijd en ook een uitgebreide FAQ.

maaltijdservice-eefde

Het gemak van tafeltje dekje in Eefde

Gezond en gevarieerd eten is vereist om lichamelijk in goede conditie te blijven. Het consumeren van gezond voedsel draagt bij aan een fit en vitaal gevoel. Ook is het belangrijk om een gezond stel hersenen te behouden en kan een evenwichtig eetpatroon effect hebben op bloeddruk en werking van de nieren.

 • Ervaar het gemak van kant en klare maaltijden.
 • Elke dag van de week een gezonde maaltijd bomvol groente en de benodigde bouwstoffen.
 • Warm aan huis bezorgd (tafeltje dekje) of opwarmen in de oven/magnetron.
 • Een groot assortiment aan maaltijden: van Kipsaté, babi pangang met sajor bonen en indische rijsttafel tot Stamppot prei met roomkaas.
ProvincieGelderland
GemeenteLochem
PlaatsEefde
Postcode7211
Website gemeentewww.lochem.nl

Tafeltje dekje aan huis bestellen?

Bekijk welke aanbiedingen er zijn en informeer naar een proefpakket

Warme maaltijden aan huis in Eefde

Is een maaltijden aan huis service iets voor mij of mijn ouders? Bespreek dan zeker ook hoe maaltijden zoals Speklapje met jus, sperziebonen en aardappelpuree en Thaise viscurry, roerbakmix, gekookte rijst thuisbezorgd mogen worden. In veel regio’s is er de mogelijkheid te kiezen voor diepvries, koelvers en warme levering. Elk soort eten heeft voordelen en nadelen en een bepaalde prijs. Onderstaand bekijkt u aanvullende info over de mogelijke opties.

De voordelen van koelverse maaltijden

Koelverse maaltijden worden speciaal voor u bereid met dagverse ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld zodat geur, kleur en smaak intact blijven. Deze kant-en-klaarmaaltijd kunt u zo’n 5 dagen bewaren in de koelkast. U kunt het eenvoudig opwarmen in uw oven of door de magnetron te gebruiken. De mogelijkheid voor invriezen (houdbaarheid) is er zeker, maar dit heeft wel invloed op smaak en kwaliteit.

 • Smaakvolle verse maaltijden, met weinig e-nummers en smaakstoffen.
 • Elke week een wisselend menu.
 • Bereid met seizoensgebonden ingrediënten.
 • Koelverse maaltijden zijn te koop vanaf €6,45.

Wat zijn diepvriesmaaltijden?

Ook vriesverse gerechten worden gekookt door ervaren koks. Hierbij wordt het eten meteen diep ingevroren. Door deze handelingen blijven de belangrijke voedingsstoffen optimaal behouden. De maaltijd blijft vaak minimaal een jaar houdbaar in de vriezer. Eventueel is het ook een optie om ze enkele dagen op te slaan in de koelkast.

 • De beste houdbaarheid.
 • 1 bezorgmoment per maand mogelijk.
 • Kleur, smaak en geur blijven gewaarborgd.
 • Diepvriesmaaltijden zijn al bestellen voor €6,00.

Warme maaltijdservice bestellen

Als ook het opwarmen van een maaltijd niet goed lukt dan is tafeltje dekje een mooie service. Al het eten wordt opgewarmd geleverd. U kunt dan zo aanschuiven. Vaak gaat dit nog met lokale vrijwilligers of – indien actief – een stichting welzijn Lochem. Let er dus wel op dat u ook direct moet eten op het moment dat de leveranciers langs is geweest.

 • Maaltijden worden warm thuisbezorgd.
 • Wordt vaak aangeboden door lokale wijkcentra of stichtingen.
 • U levert een stukje zelfstandigheid in qua planning.

Kan ik kiezen voor dieetmaaltijden?

Maaltijdservices bieden steeds meer mogelijkheden voor individuele diëten en leefstijlen. Voorbeelden daarvan zijn lactosevrij, koolhydraatarm, vegetarisch, zoutarm, veganistisch, glutenvrij. U kunt ook kiezen voor gemalen maaltijden in Eefde voor als u moeite heeft met kauwen. Indien het slikken moeizaam gaat is vloeibaar voedsel wellicht iets om te overwegen.

 • Zoutarm: bijvoorbeeld bij nier- en hartziekten.
 • Eiwitrijk: ter opbouw van sterke botten.
 • Glutenvrij: geschikt voor coeliakie of een glutenintolerantie.
 • Lactosevrij: bereid zonder melkproducten.
 • Koolhydraatarm: minder de behoefte om te snacken.
 • Diabetes: bomvol groenten, peulvruchten en volkoren producten.
 • Vegetarische maaltijden: volledig vrij van vis en vlees en aangevuld met gezonde vervangers.
 • Vegan / plantaardig: gekookt met uitsluitend plantaardige producten.
gezonde-maaltijden-eefde

Maaltijd bezorgen voor ouderen in Eefde

Er werken hedendaags veel instellingen die hulp bieden bij een maaltijdservice voor ouderen. Wij hebben enkele landelijke aanbieders onder elkaar gezet. Criteria om extra goed in de gaten te houden zijn de bezorgopties (diepvries, koelvers of warm geleverd), de prijs van een gerecht, het actuele aanbod en de mogelijke bestelmethodes. Selecteer een van de aanbieders om meer te weten te komen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Extra boodschappen meebestellen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale verswinkels, zorggroepen en/of wijkrestaurants

Uitgezonderd van de grotere landelijke organisaties zijn er ook veel lokale organisaties actief. In het bijgaande overzicht bekijkt u een selectie met lokale services, collectieve vrijwilligersinitiatieven, zorggroepen en/of wijkcentra die potentieel interessant zijn om te benaderen voor een warme maaltijd aan huis. Heeft nog een bedrijf in gedachten die ook in het rijtje hoort? Of zijn de gegevens niet correct? Neem dan even contact op met onze klantenservice. Met uw hulp kunnen wij anderen nog gerichtere info bieden en helpen met het vinden van een maaltijdservice in Eefde. Via deze website achterhaalt u ook bedrijven in Rietmolen, Neede en Rekken.

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgJolinkweg 27211 DMEefde
Sutfene – De BorkelHoofdstraat 61a7213 CSGorssel
Kokkie AnoukieVan Essenstraat 157203 DHZutphen
BuurtzorgMarkt 37241 AALochem
BuurtzorgRunneboom 87232 CXWarnsveld
Centrum Den BouwAbersonplein 97231 CRWarnsveld
SPAR MaaltijdserviceLochemseweg 130a7217 RKHarfsen
GudulaOosterwal 187241 ARLochem
BuurtzorgHoofdstraat 45 B2117213 CRGorssel
BuurtzorgEmmerikseweg 239 A7204 SKZutphen

Aandachtspunten rondom voeding voor senioren

Voor senioren (70+plussers) is gezonde voeding onmisbaar voor een fit en sterk lichaam. De hierna opgesomde thema’s zijn volgens het Voedingscentrum met name van belang voor bejaarden:

 • Neem voldoende calcium om botontkalking tegen te gaan.
 • Neem genoeg eiwitrijke voeding voor behoud van spieren en spierweefsel.
 • Genoeg drinken en vezels eten voor een goede stoelgang.
 • Breng de inname van zout terug om een te hoge bloeddruk te voorkomen en om schade aan de nieren te voorkomen.

Advies voor gezonde kant en klare maaltijd in Eefde

Volgens het Voedingscentrum is het belangrijk om te blijven variëren in maaltijden. Probeer dagelijks nieuwe groenten uit en kies daarbij ook voor andere smaken vlees/vis en vervangers zoals eieren, noten, kikkererwten, tofu of tempé. De Schijf van Vijf kunt u als basis gebruiken. Een verantwoorde opwarmmaaltijd kent volgens het Voedingscentrum de volgende samenstelling:

 • De gerechten mogen tot 700 kilocalorieën per portie bevatten.
 • 150 – 200 gram groente.
 • Tot maximaal 100 gram vlees/vis.
 • Een minimale hoeveelheid van 25 gram eiwit.
 • Kies voor volkoren graanproducten (bijv. volkoren pasta, zilvervliesrijst of bulgur).
 • Weinig tot geen zout: er mag maar 2 gram zout in het recept worden verwerkt.

Maaltijdservice bestellen?

Proefpakket proberen? Bekijk aanbiedingen

Vragen over tafeltje dek je

Hoe werkt de maaltijdservice in Eefde?
De maaltijdservice is een initiatief waarbij senioren en hulpbehoevenden een maaltijd bezorgd krijgen. Er zijn bedrijven die de gerechten opgewarmd afleveren, maar u kunt ook kiezen voor koel- of vriesverse seniorenmaaltijden waarbij u het zelf opwarmt. Meestal wordt de levering gedaan door een vaste bezorgmedewerker uit de regio.

Wat kost maaltijdbezorging aan huis?
De kosten van kant-en-klaar maaltijden verschillen per aanbieder. Een eenvoudige diepvriesmaaltijd is er al vanaf €5,25, een dagverse maaltijd haal je al in huis voor €5,85 en een uitgebreider tafeltje dekje gerecht kost gemiddeld €7,60. Dit kan oplopen tot ongeveer €9,80. Voor de bezorging betaal je vaak niets extra’s. Meestal geldt hier wel een minimale afname van 3 of meer magnetronmaaltijden.

Wie bezorgen warme maaltijden in Eefde?
In deze streek kun je bijv. informeren bij Mealhero, Vers Aan Tafel, Maaltijdservice.nl, Apetito, Uitgekookt, Kantenklaarmaaltijden.nl. De thuismaaltijden van deze aanbieders moet u zelf in de oven of magnetron verwarmen. De verse maaltijden aan huis in Eefde worden vaak thuisbezorgd door wijkcentra en organisaties voor maatschappelijk werk in Eefde.

Ben ik zelf verantwoordelijk voor het opwarmen?
Kiest u voor de warme warme maaltijden service, dan wordt het eten warm (dus klaar om te eten) bezorgd. U kunt dan direct aan tafel. Wanneer u de voorkeur geeft aan vries- of koelvers dan bent u zelf verantwoordelijk voor het opwarmen. Een indicatie van de bereidingstijd is 5 tot 12 minuutjes in de magnetron op 550 – 800 watt en zo’n 25 minuten in de oven op zo’n 125 °C graden. Bekijk goed het etiket op de verpakking van de bezorgmaaltijd en volg deze instructies op.

Is er ook een subsidie beschikbaar voor mijn situatie?
Als u 7 dagen per week een opwarmmaaltijd wilt laten leveren dan kunnen de kosten snel oplopen. U kunt in sommige gevallen bij de gemeente vragen om hulp of een financiële vergoeding voor maaltijden via de WMO. Soms zijn er ook opties vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Middels een ledenvereniging of met een kortingspas kan iemand met een wat lager inkomen ook korting krijgen op een maaltijdservice in de regio. Navigeer naar www.lochem.nl voor aanvullende informatie.