Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijdservice Veldhoven

Gaat het zelf koken en boodschappen doen niet meer? Een maaltijdservice in Veldhoven is de oplossing om een gezonde en heerlijke maaltijd bij u aan huis te laten bezorgen. Er zijn tegenwoordig nogal wat services die bijzonder van elkaar verschillen op het gebied van service en prijs. Op deze website vindt u extra informatie over diverse soorten maaltijden die er zijn, verschillende landelijke bezorgers, en de contact- en adresgegevens van lokale bezorgdiensten, (thuis)zorginstellingen en/of wijkcentra die mogelijk opties hebben voor het bezorgen van gezonde warme maaltijden. Ook bekijkt u voedingstips voor 70-plussers en een handige FAQ met veelgestelde vragen.

maaltijdservice-veldhoven

Het gemak van tafeltje dekje in Veldhoven

Afwisselend en voedzaam eten is cruciaal voor uw vitaliteit en gezondheid. Het consumeren van gezond voedsel maakt u energieker en levenslustiger. Tevens is het belangrijk om een gezond stel hersenen te behouden en kan een gebalanceerd eetpatroon ook indirect effect hebben op bijv. de bloeddruk.

 • Nooit meer zelfstandig koken.
 • De hele week een verantwoorde maaltijd met alle essentiële vitamines en mineralen.
 • Warm geleverd (tafeltje dekje) of eenvoudig snel zelf opwarmen.
 • Een groot assortiment aan maaltijden: van Broccolisoep tot aan Scharrolletjes, hollandaisesaus, erwten, wilde spinazie, rijst.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVeldhoven
PlaatsVeldhoven
Postcode5501
Website gemeentewww.veldhoven.nl

Tafeltje dekje aan huis bestellen?

Profiteer van de aanbiedingen en bestel een proefpakket

Warme maaltijden aan huis in Veldhoven

Is een maaltijden aan huis service iets voor mij of mijn ouders? Informeer dan zeker naar hoe menu’s zoals Kalkoen in pangangsaus, Sajour lodeh en nasi goreng en Varkenslapje in champignonsaus bij u thuisgeleverd moeten worden. Doorgaans hebt u de keuze uit koelverse-, vriesverse-, en warme maaltijden. Elk type gerecht heeft zowel positieve- als negatieve punten en vanafprijs. In de blokken hieronder verstrekken we aanvullende info over de mogelijke mogelijkheden.

Informatie over koelverse maaltijden

Het grote voordeel van koelverse maaltijden is dat ze worden bereid met altijd de meest verse ingrediënten, vers van het land. Daaropvolgend worden ze meteen tot 4 graden teruggekoeld zodat voedingswaarden en smaak optimaal behouden blijven. Deze kant-en-klaarmaaltijd blijft 5 – 7 dagen houdbaar in de koelkast. U dient de maaltijd zelf op te warmen in de heteluchtoven of uw magnetron. In theorie kan het ook worden ingevroren maar dit gaat wel ten koste van smaak en textuur.

 • Voedzame verse maaltijden, die beperkt houdbaar zijn.
 • Veel variatie in de menu’s.
 • Met producten vers van het land.
 • Koelverse maaltijden zijn er vanaf €6,35.

Informatie over diepvriesmaaltijden

Vriesverse maaltijden worden klaargemaakt door ervaren koks. Hierbij wordt het in een grote vriestunnel diep ingevroren. Als gevolg daarvan blijven de smaak en de voedingsstoffen behouden. De maaltijden zijn zo maandenlang houdbaar in de vriezer. Wanneer u niet zoveel ruimte in de vrieskist heeft is het mogelijk ze te bewaren in de koelkast (tot zo’n of 4/5 dagen).

 • Blijft maandenlang goed in de vriezer.
 • Kies voor leveringen om de week.
 • Mineralen, vitamines en smaak blijven langere tijd goed.
 • Diepvriesmaaltijden kosten doorgaans zo’n €5,25.

Warme maaltijdservice bestellen

Op het moment dat het bedienen van een magnetron niet lukt dan kan tafeltje dekje uitkomst bieden. De maaltijd wordt warm bezorgd. U kunt meteen aanschuiven. Vaak gaat dit nog met vrijwilligers of mogelijk door een stichting welzijn Veldhoven. Belangrijk: nadeel is dat u ook direct moet eten nadat de bezorger bij u thuis is geweest.

 • U kunt direct aanschuiven.
 • Meestal in handen van lokale vrijwilligers of een welzijnsstichting.
 • U beslist niet zelf wanneer u gaat eten.

Informatie over dieetmaaltijden

Maaltijdservices stemmen de maaltijden ook steeds vaker af op uw individuele wensen en diëten. Men kan dan bijvoorbeeld denken aan koolhydraatarm, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk. Ook zijn er opties voor gemalen maaltijden in Veldhoven in het geval van kauwproblemen. Als ook slikken problemen geeft zijn er nog de speciale vloeibare maaltijden.

 • Zoutarm: te hoge zoutinname kan leiden tot verhoogde bloeddruk.
 • Eiwitrijk: zorgt voor een snelle spijsvertering.
 • Glutenvrij: aanbevolen voor mensen met coeliakie.
 • Lactosevrij: geschikt voor lactose-intolerantie.
 • Koolhydraatarm: stabiliseert de bloedsuikerspiegel.
 • Diabetes: lekker veel groenten, en volkorenproducten.
 • Vegetarische maaltijden: passend binnen de vegetarische leefstijl (zonder vlees).
 • Vegan / plantaardig: met vervangers als Peulvruchten, tofu en noten of zaden.
gezonde-maaltijden-veldhoven

Maaltijd bezorgen voor ouderen in Veldhoven

We zien meer en meer aanbieders die u kunnen ontzorgen op het gebied van een maaltijdservice voor ouderen. In het schema hierna kun je enkelen bekijken. Aspecten om extra goed in de gaten te houden zijn het soort maaltijd (diepvries, warm geleverd of koelvers), de kosten, de variatie in menu’s, en het bestelgemak. Klik op een leverancier voor een uitgebreide review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Extra boodschappen meebestellen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bezorgdiensten, zorgorganisaties en/of welzijnsorganisaties

In aanvulling op de leveranciers met landelijke dekking zijn er binnen de gemeente ook veel opties. In het overzicht hieronder ziet u o.a. lokale verszaken en keuken, collectieve vrijwilligersinitiatieven, zorginstellingen en/of eetpunten waar u mogelijk terecht kunt voor een warme maaltijd aan huis. Heeft nog een bedrijf in gedachten die niet mag ontbreken? Of zijn de gegevens onjuist? Neem dan eventjes contact met ons op. Op die manier kunnen wij onze bezoekers nog gerichtere info bieden en helpen met het vinden van een maaltijdservice in Veldhoven. Via deze website kunt u ook specifiek zoeken naar bedrijven in Bernheze, Meierijstad en Mill en Sint Hubert.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager AntonisMeiveld 855501 KDVeldhoven
SWOVEBurgemeester van Hoofflaan 705503 BRVeldhoven
ONS WelzijnDe Misse 4b5484 BZHeesch
Joris Zorg – GroenendaalDen Hofpad 15512 ACVessem
RSZK – MerefeltParklaan 25504 GBVeldhoven
ZuidZorg WijkzorgDe Run 56015504 DKVeldhoven
Dé MaaltijdserviceDe Run 54035504 DGVeldhoven
ZuidZorg WijkzorgServatiusstraat 6a5512 AJVessem
SPAR WalterKruisstraat 35502 JAVeldhoven
Keurslager KluijtmansKerkstraat 135492 AHSint-Oedenrode

Voedingstips voor senioren

Vooral voor senioren is gezond eten essentieel voor een fit en sterk lichaam. De hierna opgesomde details zijn volgens het Voedingscentrum met name van belang voor bejaarden:

 • Neem voldoende calcium om botbreuken en botontkalking te voorkomen.
 • Neem genoeg eiwitten om spierafbraak tegen te gaan.
 • Eet vezels en drink voldoende om de stoelgang te bevorderen.
 • Beperk de zoutinname om hoge bloeddruk tegen te gaan en om nieren te ontlasten.

Tips voor gezonde kant en klare maaltijd in Veldhoven

Het Voedingscentrum raadt aan om te kiezen voor veel afwisseling bij de warme maaltijd. Probeer dagelijks nieuwe groenten uit en kies ook voor een goede mix van vlees, vis en alternatieven zoals eieren, peulvruchten,groenteburgers. De handige Schijf van Vijf voldoet als basisrichtlijn. Een goede opwarmmaaltijd moet volgens het Voedingscentrum aan de volgende criteria voldoen:

 • Maximaal 700 kilocalorieën per maaltijd.
 • Minimaal 150 gram groente.
 • Tot maximaal 100 gram vlees/vis.
 • Ten minste 25 gram eiwit per maaltijd.
 • Neem volkoren graanproducten (bijvoorbeeld couscous, volkoren bulgur en zilvervliesrijst).
 • Matige zoutinname: maximaal 2 gram aan zout verwerken in de receptuur.

Maaltijdservice bestellen?

Proefpakket proberen? Bekijk aanbiedingen

Vragen over tafeltje dek je

Hoe werkt de maaltijdservice in Veldhoven?
De maaltijdservice is een dienst waarbij u gezonde maaltijden thuisbezorgd krijgt. Er zijn bedrijven die de gerechten opgewarmd afleveren, maar er zijn ook koelverse/vriesverse seniorenmaaltijden die u zelf opwarmt. Normaal gesproken krijgt u het thuisbezorgd door een vaste bezorger uit de buurt.

Wat kost maaltijdbezorging aan huis?
De prijzen van opwarmmaaltijden zijn per aanbieder verschillend. Een normale diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €5,10, een dagverse maaltijd kost gemiddeld €5,90. De prijzen voor warme leveringen starten vanaf ongeveer €7,90. Met een dessert kan dat oplopen tot €9,95. Voor de bezorging betaal je vaak niets extra’s. Wel is er vaak een minimum afname voor de magnetronmaaltijden.

Welke aanbieders bezorgen warme maaltijden in Veldhoven?
In en rondom deze plaats bezorgen bedrijven als Mealhero, Apetito, Vers Aan Tafel, Kantenklaarmaaltijden.nl, Maaltijdservice.nl, Uitgekookt. Deze thuismaaltijden zijn klaar te maken in de oven of magnetron. De verse maaltijden aan huis in Veldhoven worden vaak bezorgd door wijkcentra en organisaties voor maatschappelijk werk in Veldhoven.

Kan ik het eten zelf verwarmen?
Kiest u voor de warme warme maaltijden service, dan krijgt u het eten warm thuisbezorgd. U zult dan dus wel snel aan tafel moeten. In het geval van koelverse- of diepvriesmaaltijden bent u zelf verantwoordelijk voor het opwarmen. De bereidingstijd is +/- 8 – 12 minuten in de magnetron op 600 – 800 watt en +/- 35 minuten in de oven (heteluchtstand) op 100 tot 150 graden. Bekijk goed het etiket op de verpakking van de bezorgmaaltijd en neem de specifieke instructies door.

Van welke subsidieregelingen kan ik gebruik maken?
Op het moment dat u dagelijks een tafeltje-dekje-maaltijd wilt laten leveren kan dat flink in de papieren lopen. Bij het WMO-loket van uw gemeente kunt u mogelijk een aanvraag indienen voor (financiële) steun voor maaltijden via de WMO. In specifieke gevallen kan ook worden gekeken naar de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Met een ledenvereniging of met een kortingspas kunnen ouderen en/of mensen met een laag inkomen korting krijgen bij specifieke aangesloten maaltijdservices. Ga naar www.veldhoven.nl voor aanvullende informatie.