Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijdservice Eersel

Is boodschappen doen en koken erg vermoeiend voor u? De maaltijdservice in Eersel is een perfecte dienst om een groenterijke en ambachtelijke maaltijd aan huis te laten leveren. U hebt de keuze uit talloze aanbieders die allemaal weer anders zijn als het gaat om kwaliteit en prijs. Op dit platform leest u handige informatie over diverse soorten maaltijden waar u uit kunt kiezen, de unieke bezorgers die landelijk actief zijn, en de contact- en adresgegevens van lokale keukens, zorgorganisaties en/of welzijnsorganisaties die diensten faciliteren rondom een dagelijkse gezonde warme maaltijd. Ook leest u voedingstips voor 70-plussers en natuurlijk een handige FAQ met veelgestelde vragen.

maaltijdservice-eersel

Info en voordelen van tafeltje dekje in Eersel

Een dagelijkse gezonde maaltijd is vereist voor uw vitaliteit en gezondheid. Een dagelijkse gezonde maaltijd houdt u sterk en geeft energie. Ook is het belangrijk voor uw hersens en kan een evenwichtig eetpatroon erg belangrijk zijn bij een hoge bloeddruk.

 • Zelf boodschappen doen, koken en de afwas doen niet meer nodig.
 • De hele week een gezonde maaltijd met voldoende groenten en vitamines.
 • Door tafeltje dekje bezorgers warm thuis geleverd of eenvoudig snel zelf opwarmen.
 • Een enorm aanbod aan verschillende gerechten: van Gebakken lekkerbekje met vegetarische jus, aardappelpuree, wortelen met peterselie tot aan Hollandse erwtensoep met rookworst.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
PlaatsEersel
Postcode5521
Website gemeentewww.eersel.nl

Warme maaltijd aan huis laten bezorgen?

Bekijk onze aanbiedingen een proef een proefpakket

Warme maaltijden aan huis in Eersel

Wilt u de maaltijden aan huis serviceservice uitproberen? Bespreek dan zeker ook hoe u de maaltijden zoals Kip in roomsaus of Pannekoeken met een gebakken ei thuisbezorgd mogen worden. Doorgaans zijn er in de hoofdlijnen 3 opties: koelverse- vriesverse- en warme geleverde maaltijden. Elke vorm heeft zo z’n voor- en nadelen en een eigen prijskaartje. In de blokken hieronder bieden we handige info over de bekende mogelijkheden.

Informatie over koelverse maaltijden

Koelverse maaltijden worden door professionele koks bereid met 100% verse ingrediënten, vaak van het seizoen. Vervolgens worden ze professioneel afgekoeld en luchtdicht verpakt. Deze kant-en-klaarmaaltijd kunt u meestal 5 dagen in de koelkast houden. Het is eenvoudig zelf op te warmen met een oven (of magnetron). U kunt het ook rustig invriezen, maar dit heeft wel invloed op smaak en kwaliteit.

 • Heerlijke verse maaltijden, ongeveer 5 – 7 dagen houdbaar.
 • Vaak wekelijks een andere menu.
 • Alsof het net vers voor u gekookt is.
 • Koelverse maaltijden zijn te koop vanaf €6,55.

Meer info over diepvriesmaaltijden

Vriesverse maaltijden worden ook vers klaargemaakt door professionele koks. Vervolgens wordt het direct ingevroren middels shockfreeze. Daardoor blijven smaak, geur, vitamines en mineralen behouden. Daarbij kunt u de maaltijden maandenlang in de vriezer bewaren. Op het moment dat u weinig vriesruimte heeft is het mogelijk ze te bewaren in de koelkast (tot zo’n of 4/5 dagen).

 • Heel erg lang houdbaar.
 • Bezorging kan elke 14 dagen plaatsvinden.
 • Structuur en smaak gaan niet verloren.
 • Diepvriesmaaltijden koopt u al voor €6,00.

Warme maaltijdservice bestellen

Als het zelfstandig opwarmen van eten niet meer gaan kan een tafeltje dekje instelling de juiste optie zijn. De bezorger bezorgt het warm bij u thuis. U kunt de maaltijd direct consumeren. Doorgaans wordt dit geëxploiteerd met vrijwilligers of – indien actief – een stichting welzijn Eersel. Een nadelig aspect is dat er pas gegeten kan worden nadat de bezorger met de maaltijden is langsgeweest.

 • Opwarmen niet nodig, direct aan tafel.
 • Een plaatselijke welzijnsstichting of horecagelegenheid kan helpen.
 • U beslist niet zelf wanneer u gaat eten.

Dieetmaaltijden

Maaltijdservices houden steeds beter rekening met uiteenlopende diëten en/of allergieën. Op het menu vind u steeds vaker maatwerk voor lactosevrij, veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk, zoutarm, glutenvrij. Verder zijn er nog gemalen maaltijden in Eersel als kauwen wat lastiger gaat. Als u ook moeilijk kunt slikken bieden veel leveranciers ook vloeibare maaltijden.

 • Zoutarm: verkleint de kans op hoge bloeddruk.
 • Eiwitrijk: minder snel een honger gevoel.
 • Glutenvrij: geschikt voor mensen met een glutenintolerantie.
 • Lactosevrij: altijd met speciale zuivelvervangers.
 • Koolhydraatarm: stabiliseert de bloedsuikerspiegel.
 • Diabetes: peulvruchten, noten, vette vis en verse groenten.
 • Vegetarische maaltijden: altijd voldoende vis- en vleesvervangers voor goede verzadiging.
 • Vegan / plantaardig: gerechten waarmee u laat zien dat het milieu op 1 staat.
gezonde-maaltijden-eersel

Maaltijd bezorgen voor ouderen in Eersel

Er bestaan veel keukens die hulp bieden bij een maaltijdservice voor ouderen. Diverse populaire opties staan hieronder vermeld. Belangrijke aspecten om nader te bekijken zijn: het soort gerecht (diepvries, koelvers of warm geleverd), de tarieven, het actuele aanbod en de snelheid van bezorging. Selecteer een van de aanbieders voor uitgebreide informatie.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Extra boodschappen meebestellen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale verswinkels, zorgorganisaties en/of buurt- en wijkrestaurants

Uitgezonderd van de bekendere Nederlandse aanbieders is er op lokaal niveau ook genoeg keuze. In de tabel hieronder vindt u onder andere lokale services, collectieve vrijwilligersinitiatieven, zorggroepen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met een warme maaltijd aan huis. Kent u een initiatief die ontbreekt? Of zijn de gegevens onjuist? Stuur ons dan a.u.b. een mail. Met die hulp kunnen wij ouderen en hulpbehoevenden nog beter helpen met het vinden van een maaltijdservice in Eersel. Op dit portaal kunt u ook specifiek zoeken naar leveranciers in Veldhoven, Bernheze en Meierijstad.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager van den BroekNieuwstraat 20c5521 CMEersel
RSZK – KempenlandRondweg 255531 AJBladel
ZuidZorg WijkzorgServatiusstraat 6a5512 AJVessem
Catering Just UsNicolaas Beetslaan 175531 TGBladel
ZuidZorg WijkzorgKloostertuin 25531 HCBladel
Keurslagerij LaureijsSniederslaan 495531 EHBladel
BuurtzorgVan Dissellaan 35531 BPBladel
ZuidZorg WijkzorgGroeneweg 27c5541 AGReusel
ZuidZorg WijkzorgGebint 1M5521 WDEersel
Fijn ProeversPostbus 655520 ABEersel

Voedingsadvies voor senioren

Vooral voor senioren is gezonde voeding onmisbaar om zo lang mogelijk vit en vitaal te blijven. De volgende details zijn volgens voedingscentrum Nederland erg belangrijk, met name voor bejaarden:

 • Neem extra calcium en vitamine D voor behoud van een sterk gebit en botten.
 • Neem genoeg eiwitten om verlies van spiermassa en -functie tegen te gaan.
 • Drink ten minste 1,5 liter water p/dag en eet genoeg vezels om geen problemen met de stoelgang (obstipatie) te krijgen.
 • Ga minder zout eten om een te hoge bloeddruk te voorkomen en om nierinsufficiëntie te beperken.

Tips voor gezonde kant en klare maaltijd in Eersel

Volgens het Voedingscentrum is het belangrijk om met name veel variatie in het eten te houden. Eet elke dag een ander soort groente en selecteer daarbij ook een andere opties voor vlees, vis en vleesvervangers als ei, peulvruchten, tofu, tempé en seitan. De bekende Schijf van Vijf is een handig hulpmiddel. Een gezonde opwarmmaaltijd moet volgens het Voedingscentrum aan de volgende criteria voldoen:

 • De gerechten mogen tot 700 kilocalorieën per portie bevatten.
 • 150 – 200 gram groente.
 • Een maximum van 100 gram vlees of vis.
 • Minimaal 25 gram eiwit.
 • Ga altijd voor volkoren graanproducten zoals zilvervliesrijst, bulgur, couscous en quinoa.
 • Weinig tot geen zout: probeer dit onder de 2 gram zout te houden.

Maaltijdservice bestellen?

Bekijk de actuele proefpakket aanbiedingen

Veelgestelde vragen over tafeltje dek je

Hoe werkt de maaltijdservice in Eersel?
De maaltijdservice is een maaltijdvoorziening voor ouderen die tijdelijk of langdurig niet kunnen koken. Deze zijn warm te bezorgen, maar u kunt ook kiezen voor koel- of vriesverse seniorenmaaltijden waarbij u het zelf opwarmt. Meestal wordt het thuisbezorgen uitbesteed aan een vaste bezorgmedewerker uit de regio.

Wat kost maaltijdbezorging aan huis?
De tarieven van thuismaaltijden zijn per aanbieder verschillend. Een standaard diepvriesmaaltijd kost om en nabij de €5,25, een dagverse maaltijd bestel je al voor €5,95 en voor een warm geleverde tafeltje dekje maaltijd kom je op +/- €7,60. Wanneer u ook soep (of een nagerecht) is dat om en nabij de €9,90. Meestal is de bezorging gratis.Wel is er vaak een minimum afname voor de magnetronmaaltijden.

Welke bedrijven bezorgen warme maaltijden in Eersel?
In deze gemeente bezorgen o.a. Diepvriesman, Apetito, Kantenklaarmaaltijden.nl, Mealhero, Maaltijdservice.nl, Vers Aan Tafel. Deze gezonde thuismaaltijden moet u zelf in de oven of magnetron verwarmen. De verse maaltijden aan huis in Eersel worden vaak geleverd door vrijwilligersorganisaties en organisaties voor maatschappelijk werk in Eersel.

Hoe kan ik de maaltijden verwarmen?
Wanneer u specifiek kiest voor warme warme maaltijden service, dan levert de organisatie alles verwarmd aan huis. U kunt dan direct aan tafel. In het geval van koelverse- of diepvriesmaaltijden is het de bedoeling dat u een oven of magnetron heeft. Een indicatie van de bereidingstijd is 5 tot 12 minuutjes in de magnetron op 550 – 800 watt en (afhankelijk van het gerecht) circa 35 minuten in de oven (heteluchtstand) op 110 – 140 °C graden. Bekijk altijd het etiket van de bezorgmaaltijd en lees deze instructies altijd goed door.

Wat moet ik doen voor een subsidie?
Op het moment dat u dagelijks een opwarmmaaltijd wilt laten leveren is dat een kostbare aangelegenheid. Mogelijk kunt u een beroep doen op hulp of een financiële vergoeding voor maaltijden via de WMO. Met een Wlz-indicatie kunt u ook hulp krijgen via de Wet Langdurige Zorg (WLZ). D.m.v. een kortingspas of via een ledenvereniging kunnen mensen (met of zonder indicatie) korting krijgen op een maaltijdservice in de regio. Bezoek www.eersel.nl voor meer informatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Vessem
 • Wintelre
 • Steensel
 • Duizel
 • Knegsel