Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijdservice Epe

Wilt u zelfstandig thuis blijven wonen, maar lukt het koken het niet meer? De maaltijdservice in Epe is de oplossing om een verse en smaakvolle maaltijd thuis te laten bezorgen. Er zijn flink wat keukens die heel verschillend zijn als het gaat om service en prijs. Via dit portaal vindt u extra informatie over veel type maaltijden waar u uit kunt kiezen, de bekendere landelijke services, en de adres- en contactgegevens van lokale aanbieders, (thuis)zorginstellingen en/of stichtingen die u mogelijk van dienst kunnen zijn voor het bezorgen van gezonde warme maaltijden. Daarnaast verstrekken we aandachtspunten voor een gezonde maaltijd en uiteraard antwoorden op veelgestelde vragen.

maaltijdservice-epe

Waarom kiezen voor tafeltje dekje in Epe

Elke dag een gezonde maaltijd is van belang om lichamelijk in goede conditie te blijven. Een dagelijkse gezonde maaltijd geeft een fit en energiek gevoel. In aanvulling daarop stimuleert het ook de hersenen en kan het helpen bij een te hoge bloeddruk.

 • Zelf boodschappen doen, koken en de afwas doen niet meer nodig.
 • Dagelijks een gezonde vers bereide maaltijd met alle essentiële vitamines en mineralen.
 • Warm thuisbezorgd (tafeltje dekje) of opwarmen in magnetron/oven.
 • Een enorm aanbod aan verschillende gerechten: van Blinde vink, bietjes, gekookte aardappelen tot Kalkoenbiefstuk in dragonsaus, tuinbonen met ui en tijm en gebakken aardappelblokjes.
ProvincieGelderland
GemeenteEpe
PlaatsEpe
Postcode8161
Website gemeentewww.epe.nl

Elke dag een gezonde en voedzame maaltijd?

Bekijk de actuele aanbiedingen en test een proefpakket

Warme maaltijden aan huis in Epe

Zelf het gemak van een maaltijden aan huis service ervaren? Een belangrijk punt is hoe gerechten als Stoofpotje peer, rundvlees en puree en Hutspot, rundvlees bij u aan huis bezorgd worden. Doorgaans is er de mogelijkheid te kiezen voor vriesvers, koelvers en warme bezorging. Elk type maaltijd heeft weer z’n voors en tegens en een budget. Op deze pagina treft u praktische info over de genoemde mogelijkheden.

Wat zijn koelverse maaltijden?

Koelverse maaltijden worden elke week vers bereid met verse ingrediënten. Na bereiding worden ze direct teruggekoeld zodat ze zo vers mogelijk bij u thuis worden afgeleverd. Deze kant-en-klaarmaaltijd zet u direct in de koelkast, en is een week houdbaar. U kunt het eenvoudig opwarmen in de magnetron of oven. Wilt u het langer bewaren? Dan kunt u het invriezen, al gaat dit natuurlijk wel effect hebben op smaak en structuur.

 • Gezonde verse maaltijden, weinig tot geen kunstmatige toevoegingen.
 • Doorgaans wisselen de gerechten per week.
 • 1 of 2 levermomenten per week.
 • Koelverse maaltijden zijn er vanaf €5,75.

Informatie over diepvriesmaaltijden

Vriesverse maaltijden worden met verse ingrediënten klaargemaakt door vakkundige koks. Hierna wordt het eten meteen diep ingevroren. Dankzij deze shockfreeze methode blijven smaak, geur, vitamines en mineralen behouden. De maaltijd blijft vaak minimaal een jaar houdbaar in de vriezer. Eventueel kunt u het ook zo’n 5 dagen in de koelkast bewaren.

 • De beste houdbaarheid.
 • 1 tot 2 bezorgmomenten per maand.
 • Voedingsstoffen, smaak en geur blijven in topconditie.
 • Diepvriesmaaltijden haalt u al in huis voor €5,95.

Warme maaltijdservice bestellen

Als het niet lukt om zelfstandig te lopen kan de tafeltje dekje een oplossing zijn. De maaltijden worden dan vooraf al opgewarmd. U kunt de maaltijd direct consumeren. Doorgaans wordt dit geëxploiteerd met lokale vrijwilligers of – indien actief – een stichting welzijn Epe. Let er dus wel op dat u afhankelijk bent van nadat de leveranciers de warme producten heeft afgeleverd.

 • U kan gelijk aan tafel.
 • Wordt vaak aangeboden door lokale wijkcentra of stichtingen.
 • U kiest zelf een geschikt moment waarop de bezorger langskomt.

Dieetmaaltijden die passen bij uw wensen

Maaltijdservices denken steeds beter mee als het gaat om een dieet of bepaalde eetstijl. Suggesties daarvan zijn bijv. vegetarisch, lactosevrij, koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch, glutenvrij. Daarnaast kan er gekozen worden voor gemalen maaltijden in Epe als het kauwen niet zo gemakkelijk meer gaat. In het geval slikken een probleem is kunt u ook nog uitwijken naar vloeibare maaltijden.

 • Zoutarm: heeft een positief effect op botontkalking.
 • Eiwitrijk: zorgt voor een goede verzadiging.
 • Glutenvrij: speciale maaltijden voor glutensensitiviteit (coeliakie).
 • Lactosevrij: bijvoorbeeld bij koemelkallergie en lactose overgevoeligheid.
 • Koolhydraatarm: verlaagt de bloeddruk en houdt u op gewicht.
 • Diabetes: focus op groenten, peulvruchten en noten.
 • Vegetarische maaltijden: volledig vrij van vis en vlees en aangevuld met gezonde vervangers.
 • Vegan / plantaardig: voor ouderen belangrijk om voldoende eiwit en calcium binnen te krijgen.
gezonde-maaltijden-epe

Maaltijd bezorgen voor ouderen in Epe

We zien een toenemend aantal keukens die helpen met een maaltijdservice voor ouderen. In het schema hierna kun je enkelen bekijken. Aandachtspunten om extra goed naar te kijken zijn: het soort gerecht (diepvries, warm geleverd of koelvers), de prijs van een maaltijd, het aantal gerechten en de bestel- en betaalmogelijkheden. Klik op een aantrekkelijke organisatie om onze beschrijvingen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Extra boodschappen meebestellen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bezorgdiensten, zorggroepen en/of welzijnsorganisaties

Uitgezonderd van de landelijk opererende instanties kan er uiteraard ook op plaatselijk niveau gezocht worden. Hieronder vindt u onder andere lokale supers en versbezorgers, collectieve vrijwilligersinitiatieven, zorggroepen en/of andere initiatieven die potentieel interessant zijn om te benaderen voor een warme maaltijd aan huis. Heeft nog een bedrijf in gedachten die ook in het rijtje hoort? Of zijn de gegevens onjuist? Neem dan contact op met ons. Zo kunnen wij belanghebbenden nog specifieker op weg helpen met het vinden van een maaltijdservice in Epe. Op ons platform bekijkt u ook leveranciers in Olst-Wijhe, Raalte en Oldebroek.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager HorstBrinklaan 78161 CWEpe
BuurtzorgWillem Tellstraat 178162 ETEpe
Catering de HaanHandelsweg 11-A8152 BNLemelerveld
Brinkhoven – BrinkerhoekBrinkhoven 18181 DBHeerde
BuurtzorgMolenstraat 158171 CEVaassen
Keurslager KroonDorpsstraat 798171 BNVaassen
SPAR TessemakerDorpsstraat 88167 NLOene
FeesthapjeBonenburgerlaan 288181 HGHeerde
QualicateraarHammerstraat 10 F8161 PHEpe
Catering By ErwinMölnhoek 28152 CZLemelerveld

Aandachtspunten rondom voeding voor 70-plussers

Vooral voor senioren is gezonde voeding onmisbaar voor een fit en sterk lichaam. De onderstaande factoren zijn volgens het Voedingscentrum voor bejaarden erg belangrijk:

 • Neem extra calcium en vitamine D om zwakke botten te voorkomen.
 • Kies maaltijden met voldoende eiwitten om spierafbraak tegen te gaan.
 • Drink 1 tot 2 liter water per dag en eet voldoende vezels om de stoelgang te bevorderen.
 • Probeer te letten op de zoutinname zodat het lichaam niet teveel vocht vasthoudt en om de kans op nierschade te verkleinen.

Advies voor gezonde kant en klare maaltijd in Epe

Het Voedingscentrum adviseert om veel te variëren in de maaltijden. Kies steeds voor andere groenten en kies ook voor een goede mix van vlees, vis en vleesvervangers als eieren, peulvruchten,tahoe of tempé. De populaire Schijf van Vijf biedt hiervoor voldoende inzicht. Een goede opwarmmaaltijd voldoet aan de volgende randvoorwaarden (Voedingscentrum):

 • 1 portie bevat max. 700 kilocalorieën.
 • 150 – 200 gram groente.
 • Een maximum van 100 gram vlees of vis.
 • 25 gram eiwit of meer.
 • Neem volkoren graanproducten zoals zilvervliesrijst, bulgur, couscous en quinoa.
 • Weinig zout: er mag maar 2 gram zout in het recept worden verwerkt.

Maaltijdservice bestellen?

Proefpakket proberen? Bekijk aanbiedingen

Vragen over tafeltje dek je

Hoe werkt de maaltijdservice in Epe?
De maaltijdservice is een dienst voor ouderen die tijdelijk of langdurig niet kunnen koken. Deze kunt u warm laten bezorgen, of u kiest voor de optie om de seniorenmaaltijden zelf te verwarmen middels de magnetron of oven. Doorgaans gaat het om persoonlijke bezorging met een team van vaste koeriers (sociale functie).

Wat kost maaltijdbezorging aan huis?
De prijzen van bezorgmaaltijden zijn zeer uiteenlopend. Een eenvoudige diepvriesmaaltijd is er al vanaf €5,10, voor een dagverse maaltijd rekenen ze +/- €5,85 en voor warme gerechten aan huis van de tafeltje dekje +/- €7,90. Met soep en toetje kom je uit op zo’n €9,70. Bij de meeste aanbieders is de bezorging inbegrepen. Wel is er vaak een minimum afname voor de magnetronmaaltijden.

Welke bedrijven bezorgen warme maaltijden in Epe?
In deze gemeente bezorgen bedrijven als Vers Aan Tafel, Maaltijdservice.nl, Kantenklaarmaaltijden.nl, Apetito, Uitgekookt, Diepvriesman. De thuismaaltijden van deze aanbieders moeten nog wel opgewarmd worden. De verse maaltijden aan huis in Epe worden vaak geleverd door wijkcentra en organisaties voor maatschappelijk werk in Epe.

Ben ik zelf verantwoordelijk voor het opwarmen?
Bij een warme warme maaltijden service geeft de bezorgmedewerker de maaltijd warm af. U zult dan dus wel snel aan tafel moeten. Bij koelverse en vriesverse maaltijden is het de bedoeling dat u een oven of magnetron heeft. De bereidingstijd is ongeveer 4 – 10 minuten in de magnetron op 600 – 850 watt en +/- 35 minuten in de heteluchtoven op 100 – 120 graden celsius. Tip: check goed het etiket van de bezorgmaaltijd en volg deze instructies op.

Hoe zit het met subsidies voor de maaltijden?
Als u iedere dag een opwarmmaaltijd neemt nemen de maandelijkse kosten natuurlijk flink toe. Bij de gemeente kunt u soms een verzoek indienen voor specifieke maaltijdondersteuning via de WMO. Met een Wlz-indicatie kunt u ook hulp krijgen via de Wet Langdurige Zorg (WLZ). D.m.v. een ledenvereniging of met een kortingspas kan iemand met een wat lager inkomen ook korting krijgen bij specifieke aangesloten maaltijdservices. Check www.epe.nl voor meer details.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Vaassen
 • Oene
 • Emst